Rădăcinile creștine ale comunismului

„Teologia creștină este strămoșul Bolșevismului” Oswald Spengler

„Creștinismul și comunismul sunt asemănătoare, atât în mod spiritual cât și ideologic. Acesta este un concept destul de cunoscut care a fost adoptat de diferiți filozofi, de la Thomas More la Lev Tolstoy. Puțini știu că primul stat socialist din lume a fost stabilit în Paraguay și era bazat pe ideile iezuiților catolici, înainte ca Marx să-și fi creat învățăturile.”

„Societatea lui isus – ordinul religios al iezuiților – din Biserica Catolică era oarecum echivalent cu KGB-ul în Uniunea Sovietică.”

Citatele de mai sus sunt luate din „Pravda” [Ziarul de bază al partidului comunist și ziarul principal de actualitate din Uniunea Sovietică] Din articolul: Există oare vreo diferență între creștinism și comunism? 30 aprilie 2013

„Ziarele americane pretind că a fost fondat dinainte ca Stalin să salveze creștinismul” Josef Goebbels1

Comunismul nu este contra creștinismului, așa cum majoritatea oamenilor cred:

În plus, biserica catolică din China are peste 70 de milioane de membrii și numărul acestora este în creștere. De asemenea, în Coreea Comunistă de Nord există Catedrala catolică Changchung; catedrala nominală a episcopului romano-catolic în Pyongyang, Coreea de Nord. Biserica Ortodoxă Rusă a lucrat mână în mână cu Partidul Comunist din URSS. Violența împotriva preoțimii în timpul revoluției a existat doar pentru a curăța elementele țariste din ierarhia lor și nimic mai mult. Stalin a lucrat în mod deschis cu Biserica Ortodoxă pentru a ajuta eforturile războiului comunist pentru armata roșie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În prezent, în Rusia, preoțimea din pătura înaltă a bisericii ortodoxe ruse sprijină în mod direct o mișcare creștină comunistă în cadrul națiunii. Biserica catolică de asemenea a avut putere în doctrina comunistă și liberatoare din America de Sud. Faptul că preoțimea catolică a putut traversa „Cortina de Fier” cu ușurință în timpul războiului rece nu e nici o eroare.

80 de milioane de Biblii tipărite și încă se mai tipăresc– link către un articol din „creștinismul de azi”: http://www.christiantoday.com/article/80.million.bibles.printed.in.china.and.counting/27047.htm

„Ernst Bloch (1885-1977) a fost un filozof german marxist cu o doctrină atee. Cu toate că nu era creștin, se știe că el ar fi „făcut acordul” între comunismul creștin și branșa leninistă a marxismului. Una dintre principalele lucrări ale lui Bloch, „Principle of Hope” (Principiul Speranței) conține anumite declarații cum ar fi „Ubi Lenin, ibi Jerusalem” (adică, „Unde e Lenin, acolo e Ierusalimul”) și ”lucrarea bolșevică, Comunismul (face parte din) lupta pentru dumnezeu”2

Însă într-adevăr, creștinismul pregătește populația să fie deschisă și să accepte comunismul. Nicio parte din doctrinelor creștine sau învățăturile nazarineanului NU intră în conflict cu comunismul, în orice fel. Creștinismul ESTE comunism.
  • Ambele lucrează pentru a înrobi, prin teroare, brutalitate, ucideri în masă și constrângere. Biserica creștină a reprezentat KGB-ul din Evul Mediu, dominând prin teroare, folosind forța și uciderile în masă. Inchiziția este un exemplu țipător.
  • Ambele programe interzic posesia de proprietăți private. Creștinismul își pregătește adepții pentru comunism, la un nivel subliminal. Creștinii sunt îndoctrinați să creadă că sărăcia este o virtute. Odată ce această idee pune stăpânire pe mintea subconștientă, foarte adesea rezultă într-o lipsă serioasă de bani, uneori durând pe parcursul a mai multor vieți, din perspectiva spirituală. De asemenea, asta creează și un program etern, care în schimb creează generații sărace. Apoi, bisericile creștine apar drept ocrotitori ai celor săraci, când în adevăr învățăturile creștine sunt cele care au creat și consolidat problema de la bun început. Evreul creează problemele și apoi oferă o versiune evreiască a unei soluții blestemate pentru Gentili. Dă click aici pentru un articol legat de controlul creștin al minții http://www.angelfire.com/dawn666blacksun/Mind_Control_Programming.htm
  • Nu există nimic spiritual în creștinism. Creștinismul este doar o unealtă pentru a îndepărta orice fel de cunoștință sau putere spirituală, înlocuindu-le cu „rugăciuni” robotice, corupte și repetate în același mod ca mantrele din Orientul Îndepărtat; în aceiași măsură este o unealtă de îndoctrinare fără sfârșit, plină de învățături false, care au ca scop oferirea unui statut și a unei istorii fictive a evreilor, în mințile creștinilor; ASTA NU ESTE SPIRITUALITATE. De exemplu, puțini propovăduitori creștini, dacă există vreunul, pot ilustra sufletul uman. Eliminarea cât și coruperea cunoașterii spirituale pregătesc populația să accepte o stare atee și comunistă.
  • Creștinismul și comunismul se prezintă drept programe frățești, promovând egalitatea, prosperitatea, buna voință, un fel de viață mai bună, însă la o examinare mai îndeaproape a adevăratelor doctrine și a istoriei, aflăm că acea mască există teroare, ucidere în masă, tortură, îndoctrinare forțată și menținerea populației într-un stadiu ignorant; ACESTA ESTE ELEMENTUL CENTRAL AL AMBELOR PROGRAME. Orice nerod care citește Biblia evreo-creștină poate vedea clar crimele, furtul, violurile, înrobirea și amenințările cu tortura eternă și cu blesteme fără sfârșit, dacă doctrinele nu sunt luate în serios sau respectate. Mai presus de toate, yahve a fost un monstru ucigător care a prădat Gentilii – cu nimic mai prejos decât programul comunist. Pentru dovezi citește „iahve, unucigaș și mincinos de la bun început
  • „Cât despre acei vrăjmași ai mei care n-au vrut sa împărățesc peste ei aduceți-i aici si tăiați-i înaintea mea" (Luca 19:27 – citat direct unde Iisus susține crima) – cu alte cuvinte, fie îl lași să domnească peste tine, fie te taie în bucăți.
  • „Nesupunerea” NU este o opțiune și „aparține Diavolului”


Creștinismul de asemenea pregătește adepții pentru comunism, deoarece o persoană trebuie să fie îndoctrinată pentru a tolera nedreptatea. Aproape oricine a auzit de predica de pe munte: „întoarce-ți celălalt obraz,” „binecuvântează pe cel ce te blestemă,” „iubește-l pe cel ce-ți face rău” și așa mai departe. Aceste învățături lucrează împreună cu comunismul pentru a distruge sistemul judiciar și drepturile personale. Crimei îi este permis să scape de sub control (așa cum deja se întâmplă), astfel încât populația nu este numai descurajata de a lupta, însă dacă vor să se apere, sunt chiar pedepsiți pentru asta!! Ce fac aceste programe evreiești este să seteze capcane. În cele din urmă, majoritatea oamenilor vor fi mai mult decât doritori să renunțe la propriile drepturi în favoarea unor legi extrem de stricte pentru a controla crima. Ambele programe interzic luarea oricărei acțiuni pentru a aplica dreptatea și plasează această responsabilitate în mâinile statului (în cazul comunismului) și în mâinile așa-numitului „dumnezeu” (în cazul creștinismului). Orice răzvrătire sau luptă reprezintă o infracțiune gravă. Acceptarea abuzului și a nedreptății sunt ambele extrem de necesare pentru a stabili un stat de sclavie. Un sclav nu trebuie să încerce să lupte sau să se revolte sub nicio formă. Ura este un alt subiect tabu în ambele programe.

Să aruncăm o privire asupra nașterii comunismului:
Comunismul a fost creat de organizația „Liga Dreptății.„ Motto-ul acestei ligi era „Alle Menschen sind Brüder” (toți oamenii sunt frați) și scopurile erau „stabilirea împărăției lui dumnezeu pe Pământ, bazate pe idealuri ca iubirea aproapelui, egalitate și dreptate”.

„La un congres ținut în Londra în luna Iunie în 1847, Liga Dreptății s-a unit cu membrii din Manifestul Partidului Comunist condus de Karl Marx și Friederich Engels, adoptând o nouă programă și un nou contract organizațional, reconstituindu-se sub numele de Liga Comunistă.”3

Aceasta este esența doctrinei creștine.

Putem examina rădăcinile comunismului până la ideologia radical liberală din Europa. Care de fapt este deghizată drept Creștinism. Așa cum Nietzsche a declarat despre revoluția Franceză și ideologia ei Liberală, că este „urmașul și continuarea creștinismului”

Această doctrină radicală, universalistă și egalitaristă este miezul creștinismului și a liberalismul care pleacă tot de la comunism. Apoi liberalismul s-a transformat în comunism, în mod deschis:
„De-a lungul decadei anilor 1840, cuvântul ”comunist” era folosit pentru a-i descrie pe cei care susțineau partidul de stânga Jacobin al Revoluției Franceze drept strămoși ideologici. Această mișcare politică a fost văzută drept urmașul egalitarist a Conjurației celor Egali condusă de Gracchus Babeuf. Sans-culottes ai Parisului, care cu decenii în urmă au reprezentat sprijinul de bază al lui Babeuf – artizani, călători și șomeri urbani – era văzut drept un fundament pentru un sistem social nou.”

Filozoful francez Étienne Cabet a inspirat imaginația cu un roman despre o societate utopică, pe baza producției de mașinării – „Voyage en Icarie” (1839). Revoluționarul Louis Auguste Blanqui a argumentat în favoarea unei elite care să organizeze populația din păturile inferioare a societății împotriva ”celor bogați”, sechestrând guvernul într-o lovitură de stat și instituind o ordine economică nouă, egalitaristă.4

Un rezumat al înclinărilor care reies din creștinism, liberalism și comunism:

Liberalismul este creștinismul fără Iisus.
– Revilo Oliver

”Ceilalți renegați pe care i-am menționat, cât și mulți alții care acum sunt uitați, împreună cu aproape toți cei care s-au împotrivit creștinismului din secolele recente; un exemplu al operațiunii a ceea ce se poate numi legea reziduurilor culturale. În toate societățile civilizate, atunci când o concepție care este înființată de foarte mult timp și acceptată în general devine neverosimilă, mințile deștepte o abandonează; însă cu ușurință păstrează idei ce derivă din acel concept care au fost deduse din ceea ce au respins și în mod logic depind de asta. În acest fel, inamicii moderni ai creștinismului resping mitologia, însă au păstrat credința în superstițiile sociale și etice derivate din asta – o credință pe care în mod bizar o numesc rațională însă o stăpânesc cu o ardoare religioasă”

„Râd despre povestea prostească a lui Adam și a coastei acestuia, însă continuă să creadă într-o „rasă umană” ce se trage dintr-o singură pereche de strămoși, și, prin urmare „o frăție umană”. Vorbesc despre „întreaga omenire”, dând termenului o semnificație atenuată și mistică, în care nu plasează termeni corespunzători, cum ar fi „toate marsupialele” sau „toate ungulatele”. Trăncănesc despre „drepturile umane”, deși doar gândind asta pe moment este suficient să arate că în absența unui decret de la un monarh supranatural, nu pot exista alte drepturi decât cele pe care cetățenii unei societăți stabile și omogene o au, din obiceiuri înțelese și stabilite, acordate de ei înșiși; și, în timp ce cetățenii pot arata bunătate extratereștrilor, sclavilor și câinilor, asemenea ființe nu pot avea drepturi.”

„Ei nu cred că o treime dintr-un zeu se poate reîncarna în cea mai jalnică regiune de pe Pământ pentru a se asocia cu țărani analfabeți, care cuvântează prostimea unei rase barbare și apoi laudă în mod magic aceeași ignoranți și sălbatici pentru a ”face o nebunie curată din înțelepciunea acestei lumi”, pentru ca ”cei din urmă să fie cei dintâi” – în care nu se încred, însă se țin scai de ura morbidă a superiorității care îi face pe creștini să adore orice este josnic, inferior, fără rațiune, înjosit, deformat și degenerat”

„Dau din clănțău despre sfințenia vieții umaneîn special cele mai dezgustătoare forme ale acesteia – fără să se gândească la necesitatea unui zeu creator pentru a crea ceva sacru. Și se agita în mod frenetic pentru o ”egalitate” universală, care poate fi atinsă doar prin reducerea omenirii la nivelul cel mai inferior, în mod evident nefiind conștienți de faptul că pur și simplu repetă tânjeala creștină de a deveni o oaie (cel mai stupid animal dintre toate mamiferele), condusă de un bun păstor și care implicit se află în toate poveștile Noului Testament, deși cel mai direct exprimate într-o altă evanghelie, care îl consideră pe Iisus la fel de promițător, încât, după ce a torturat și măcelărit cele mai civilizate populații de pe Pământ, va exista o înviere globală, iar animalele sale de companie, ovinele, vor răsări din propriile morminte, toate de aceeași vârstă, același sex, toți de aceeași statură, cu toții având trăsături insesizabile, ca să fie la fel de identice ca albinele dintr-un roi.

„Cu toate că cultele „liberale” și „marxiste” au diferențe de doctrină la fel de mari ca cele ce separă luteranii de baptiști, în fond au aceeași superstiție și dacă ar trebui numiți religioși depinde dacă limităm sau nu expresia de „a crede” în persoane supranaturale sau o extindem să includă toate formele de încredere oarbă bazată pe o excitare emoțională în loc de fapte și rațiune. Atunci când acele culte „atee” urlă cu ura lor legată de „fasciști” și „naziști”, în mod evident trebuie să creadă că acele persoane ticăloase sunt posedate de Diavol, deci ar trebui convertite sau exterminate pentru a promova sfințenia și dragostea. Și atunci când văd ”rasiști” care în mod nerespectuos înlocuiesc faptele și rațiunea cu credința oarbă din basme, pofta lor de a elimina răul este la fel de mare ca mulțimea care a târât-o pe corecta și mult prea inteligenta Hypatia din trăsura sa și plini de dragoste au folosit stridii pentru a-i răzui pielea de pe oase, în timp ce ea era încă în viață.”

„Cu foarte puține excepții, cei care se împotrivesc creștinismului, fără îndoială pe neștiute au reținut o parte din doctrina creștină și chiar au reînsuflețit cele mai otrăvitoare elemente ale Bolșevismului primitiv al antichității, care a fost atenuat și suspendat de către bisericile stabilite în marile zile are creștinătății. Și în zilele noastre, ateii nu cred că este ciudat faptul că, în toate situațiile sociale, sunt de acord într-un mod substanțial cu călugării musulmani și șamanii evanghelici, care, finanțați cu publicitate din abundență de către evreimea organizată care controlează televiziunea și celelalte mijloace de comunicare, cu lăcomie participă în mișcarea contemporană de a reduce Americanii la imbecilitate totală prin orice fel de păcăleală irațională.

„Teologia creștină este strămoșul bolșevismului” – Oswald Spengler

Putem asista la această declarație prin intermediul drapelului comunismului creștin:
„Creștinii comuniști caută să obțină o schimbare socială pe scală largă, însă unii cred că, decât să încerce să transforme politica și economia unei țări întregi, mai degrabă ar trebui să implementeze comunismul doar la un nivel local sau regional.”

Branșa latino-americană a teologiei creștin-comuniste liberatoare, în rând cu teologi ca Leonardo Boff, este înrădăcinată în conceptul „prudența reprezintă înțelegerea situațiilor de criză radicală”. Printre creștinii comuniști, materialismul istoric este folosit drept metodologie de analiză pentru definirea tipului de criză în cauză; este un produs al dinamicilor politic-economice și a modalităților derivate din lucrări ca „modul capitalist/imperialist de productivitate târzie”. În acord cu acest substrat al teologiei liberatoare, provocarea creștinilor comuniști devine apoi aceea de a defini ce înseamnă (în contextul unei „analize concrete a realității sociale propriu-zise”), să afirme o „opțiune preferențială pentru cei săraci și opresați” ca Praxis (o teorie activă), și catalogată de etici a fi „înrădăcinată în fericitele învățături ale lui isus”.

Teologia creștin-comunistă liberatoare nu se referă doar la evanghelizare, ci la dezvoltarea unui ortopraxis (acțiune etică; cu condiția de a ajunge la lumina prin efectuarea lucrărilor lui dumnezeu) care are ca scop să reconcilieze „eticile beatitudinii” lui isus, așa cum sunt expuse în predica de pe munte; cu conflictele sociale existente împotriva a ceea ce este numit „neo-colonialism” sau „capitalism târziu”. Și comunismul creștin și teologia liberatoare scot în evidență importanța termenului „ortopraxie” față de „ortodoxie”.

O relatare a naturii conflictelor sociale contemporane este dezvoltată prin intermediul „analizei materialiste”, folosind concepte istoriografice dezvoltate de către Karl Marx. Un exemplu clar este mișcarea paraguayană Sin Tierra (fără pământ), care are sarcina de a face confiscări directe de terenuri private și stabilirea unei producții cooperative social-agriculturale în „asentamientos”. Acest program Sin Tierra funcționează într-o manieră foarte similară cu Diggeri (protestanți extremiști). Pentru Camilo Torres (fondatorul grupului guerila columbiană E.I.N), dezvoltarea orto-praxisului însemna sărbătorirea împărtășaniei doar de cei ocupați cu lupta împotriva armatei Statului Columbian.

Comuniștii creștini păstrează versetele biblice din Fapte 2 și 4 drept dovadă că primii creștini au trăit într-o societate comunistă. Predica lui Thomas Wharton Collen (evreu) este o descriere bună de surse biblice folosite cu scopul unei societăți în care proprietățile sunt la comun; prof. Jose P. Miranda, „Comunismo en la Biblia" (1981), tradus din „Communism in the Bible" (Maryknoll, N.Y.: Orbis Books, 1982).

În plus, citează numeroase alte citate din biblie, care, în opinia lor, susțin ideea că comunismul este cel mai etic sistem social și că în mod inevitabil este un component al împărăției lui dumnezeu pe Pământ. Cele mai dese citate din biblie sunt luate din cele trei evanghelii care descriu viața nazarineanului și ministerele acestuia.

Una dintre cele mai faimoase remarci legate de bogăție poate fi găsită în Matei 19:16-24 (aceeași întâmplare este descrisă și în Marcu 10:17-25 și Luca 18:18-25, cât și în metafora cămilei care trece prin urechea unui ac se găsește atât în Matei cât și în Luca)

Matei 19:21: „Dacă vrei să fii desăvârșit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci și vei avea o comoară în cer! Apoi vino și urmează-Mă

22 Când a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat, pentru că avea multe avuții.

23 Isus a zis ucenicilor Săi: „Adevărat vă spun că greu va intra un bogat în Împărăția cerurilor.

24 Vă mai spun iarăși că este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului decât să intre un bogat în Împărăția lui Dumnezeu.”

Iisus de asemenea a mai etichetat „schimbătorii de valută” drept „hoți” și i-a dat afară din templul de la Ierusalim. Asta este descris în Matei 21:12-14, Marcu 11:15, și în Ion 2:14-16. În plus, atitudini și implicații comuniste pot fi găsite în Leviticul 25:35-38: Cel mai important, aceasta este partea din legea lui Moise și este mai degrabă o comandă decât o simplă dare de opinie. Acest fapt se bazează pe discuții lungi legate de renunțarea la bogății în mod obligatoriu sau voluntar, ori ca o cerință posibilă de intrare în grațiile creștine sau ca mijloace de obținere a intențiilor divine pentru ordinea social-umană. 5

„Teologia creștină este strămoșul bolșevismului” – Oswald Spengler

_____________________________________________________________________________
Bibliografie:
1 Pagina 108 din Jurnalele Goebbel, Editate și traduse de Louis P. Lockner © 1971 de către Universal-Award House, Inc.; 1948 de către Doubleday & Company; Garden City NY.
William Gayley Simpson - Which Way Western Man?